Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як у Франківську працює соціальне таксі

Минулого року “соціальне таксі” в Івано-Франківську замовили майже 1000 разів. Соціальне таксі – спеціально облаштований транспорт для перевезень людей з інвалідністю.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського голови.

На день соціальним таксі користуються 5-7 разів, кажуть в Івано-Франківському територіальному центрі соцобслуговування. Соціальне таксі запровадити у місті ще 2018 році.

“Послугою з перевезення можуть скористатися: одинокі громадяни, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі, хворі з хронічною нирковою недостатністю і потребують процедури гемодіалізу, особи з інвалідністю І-ІІ групи, особи, які пересуваються за допомогою візків, милиць, палиць, які у зв’язку з захворюванням не можуть самостійно пересуватися, що підтверджується висновком ЛКК. Одна особа може скористатися послугами соціального таксі 2 рази на місяць. Особа з перенесенням до закладів охорони здоров’я – 2 рази на тиждень”, – каже директорка Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування Марія Кушнір.

Соціальним таксі можна скористатися, якщо людина має необхідні документи і стоїть на обліку у міському територіальному центрі соцобслуговування. Таксі можна дістатися до лікарень, установ влади, до підрозділів соцзахисту, а також банків, вокзалів та служб побуту.

“Кожний раз користуюсь. Постійно приїжджає і не запізнюється. Дуже зручно. А на таксі то дуже багато – 150 гривень в один бік”, – розповідає користувач соціального таксі Дмитро Пелих.

Щоби скористатися соціальним таксі, необхідно замовити поїздку в Центрі соціального обслуговування.

Аби стати на облік, зібрати необхідні документи для оформлення послуги:

  • довідка про встановлення групи інвалідності,
  • за відсутності інвалідності, висновок ЛКК, в якому вказаний висновок про неможливість самостійного пересування.

Заяви приймає територіальний центр соціального обслуговування «надання соціальних послуг.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору