Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кабмін хоче передати калуське родовище калійної солі в користування через конкурс

Калуш-Голинське родовище, багате на калійну сіль, хочуть передати в користування на конкурсній основі.

Повідомляє Інформатор Калуш. 

Родовище стало одним із 26 об’єктів, що мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави.

Відтак, на днях Кабмін опублікував документ, відповідно до якого постановив:

  • Затвердити перелік ділянок надр (родовищ корисних копалин), які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави, що надаватимуться у користування шляхом проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції, що додається.
  • Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів забезпечити щорічну актуалізацію переліку, затвердженого цією постановою.

Окрім калійної солі, родовище також містить магнієву сіль. Розташоване воно за 2 кілометри на захід від залізничної станції Калуш.

Згідно із Законом України “Про угоди про розподіл продукції” держава доручає інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці надр та ведення пов’язаних з угодою робіт. Своєю чергою інвестор зобов’язується виконати доручені роботи своїм коштом і на свій ризик з наступною компенсацією витрат і отриманням плати (винагороди) у вигляді частини прибуткової продукції.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору