Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На перехресті вулиць Галицької, Василіянок та Північного Бульвару зміниться режим роботи світлофора

На вихідних буде запроваджена нова циклограма на перехресті вулиць Галицької, Василіянок та Північного Бульвару. Перший тиждень будуть спостерігати за ефективністю роботи світлофора.

Пише Інформатор з посиланням на заступника міського голови Михайла Смушака.

Серед основних причин такої зміни:

  • об’єднання бульварів змінило модель поведінки водіїв і потягнуло за собою збільшення транспортних потоків з вулиці Василіянок на Північний Бульвар та у зворотному напрямку;
  • запуск маршруту тролейбуса № 5 вимагає забезпечення зручного і безконфліктного лівого повороту з Бульвару на вулицю Галицьку:
  • у вечірні години пікового навантаження виникає потреба у “чистій”, безконфліктній фазі для руху транспорту по вулиці Галицькій з центру в сторону м-ну Пасічна;
  • ті ж таки вечірні затори вимагають від нас збільшення часу на виїзд з вулиці Василіянок праворуч, в напрямку Пасічнянського мосту;
  • лівий поворот з вулиці Галицької на Василіянок також є пріоритетним, через що виникає необхідність врахувати це в світлофорному регулюванні.

Через те, що зараз немає можливості монтувати додаткові секції світлофорів чи замінити контролер, на перехресті буде нова циклограма, за допомогою якої:

  • усі ліві повороти будуть безконфліктними;
  • час для руху з вулиці Василіянок праворуч на вулицю Галицьку, і у зворотному напрямку буде збільшено вдвічі. Тепер зелений сигнал світлофору для цих потоків буде вмикатися у двох фазах(!);
  • водії, що рухаються від ТЦ “ЦУМ”, з вулиці Василіянок та з Північного Бульвару отримають повноцінні, безконфліктні фази для проїзду, а пішоходи та велосипедисти – зручні фази для перетину дороги.

Водночас за змінами будуть спостерігати протягом тижня. Якщо буде потреба, то місто готове внести корективи в роботу світлофор.

Читайте також: На перехресті вулиць Коновальця – Сахарова – Української Перемоги змінили режим роботи світлофора

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору