Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківцям нагадують про Революцію гідності: в Музеї Небесної Сотні проходить тематична виставка

З 18 до 21 лютого 2014 року тривало силове протистояння між силовиками та протестувальниками, що стало завершальним етапом Революції гідності. Сьогодні в Музей Небесної Сотні франківців запросили відвідати виставку робіт, пов’язаних з Майданом і війною, а також на перегляд фільму.

Розповідає Інформатор.

На стінах музею розмістили графічні роботи Лариси Зінич з Дніпропетровської області, а також роботи франківського художника Романа Бончука. Усі вони — про Майдан та війну.

Окрім цього, для всіх охочих згадати хід подій дев’ятирічної давності, показують фільм Руслана Ганущака “Майдан. Перезавантаження”. Стрічка базується на авторському відеоматеріалі журналіста, музичний супровід до якого виконали квартет бандуристок “Ґердан”.

На виставку сьогодні прийшла мама загиблого на Майдані 19-річного Романа Гурика Ірина Гурик. Вона каже, що такі заходи мають надихати людей і давати розуміння того, що герої близько, і що ми маємо усвідомлювати — люди, які зараз живуть у вільній державі, в 21 столітті, беруть зброю та йдуть на смерть.

“Коли я вчилася, мене виховували на таких ідеалах, що їх ніхто не бачив, ніхто не знав. А в цьому, напевно, і суть, що молоді люди повинні розуміти — героєм зараз може бути кожен. Наприклад, сусід по квартирі, по парті, по навчальному закладі. Історія склалася так, що ми до сьогодні маємо відстоювати свою незалежність”, — ділиться Ірина Гурик.

Начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець розповідає:

“Революція Гідності та події на Майдані, які відбулися в 2014 році, — це трагічна історія нашої країни, але це наша історія боротьби за незалежність, за державу, в якій люди хочуть бути щасливими. Дуже мало часу пішло з подій, які сталися на Майдані до початку війни. Думаю, якщо б не було війни, що почалася в 2014 році, про Майдан, про Героїв Небесної сотні та інші події, було б набагато більше фільмів, виставок, книг. Але маю щиру надію на те, що після закінчення війни, після нашої перемоги, події, що були на Майдані, обов’язково дістануть свій відбиток в історії нашої країни”. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору