Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану

Сьогодні, 21 лютого, на щотижневій онлайн-нараді начальниці Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук говорили про порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Повідомляє Інформатор.

Так, на період мобілізації та на воєнний час бронюються військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади чи інших державних органах, зокрема, місцевого самоврядування. Бронь можлива, коли робота людини необхідна для забезпечення функціонування органів. Відстрочка не може перевищувати строку проведення мобілізації.

Також бронь стосується військовозобов’язаних, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (коли це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань).

Ще – військовозобов’язаних, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які виробляють товари, виконують роботи чи надають послуги, що необхідні для потреб ЗСУ.

Також – військовозобов’язаних, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, критично важливих для роботи економіки.

У цих трьох випадках відстрочка не може перевищувати шість місяців.

Органи державної влади на погодження Генштабу ЗСУ подають лист з обґрунтуванням, список військовозобов’язаних, яких пропонують “бронювати”, довідка про кількість військовозобов’язаних, які працюють на підприємстві.

Підприємства, критично важливі для роботи економіки, подають до центрального державного органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у відповідній сфері, або обласної військової адміністрації такі документи:

  • Лист з відповідним обґрунтуванням, де зазначена дата прийняття і номер рішення про визнання підприємства критично важливим для економіки, інформація про відповідність облікових даних військовозобов’язаних у списку їх військово-обліковим документам
  • список військовозобов’язаних, яких пропонують “забронювати”
  • довідка про кількість військовозобов’язаних.

Генштаб ЗСУ подає погоджені списки Мінекономіки, де приймають рішення про бронювання військовозобов’язаних та надсилає його органам державної влади та Генштабу ЗСУ. А Генштаб у триденний термін доводить рішення до відома ТЦК та СП.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору