Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Прикарпатському університеті вшанували пам’ять Небесної Сотні

Сьогодні, 20 січня, студенти й викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вшановували пам’ять Небесної Сотні — небайдужих громадян, які поклали життя на Майдані. Одним із перших став студент психологічного факультету Прикарпатського університету Роман Гурик.

Пише Інформатор.

В той час коли багато хто не вірив що російська імперія й надалі намагається колонізувати Україну, вони були не тільки одними з перших“, — сказав про Небесну Сотню ректор університету Ігор Цепенда. “Він і його побратими перші дали сигнал великої небезпеки, яка очікує Україну яка очікує весь світ. Це було прозріння для українського народу, а сьогодні це прозріння для всього світу“, — додав він.

Також ректор назвав дуже символічним те, що вчора, 20 лютого, президент США Джозеф Байден поклав квіти до меморіалу Небесної Сотні в Києві.

Мати Героя Ірина Гурик переконана, що війна, яка триває вже дев’ятий рік, почалася з Майдану. “Ніхто не вірив, що в людей будуть стріляти, а вони будуть іти. Тому все зупинилося, забагато смертей було на той момент“, — сказала пані Ірина.

Ігор Цепенда й Ірина Гурик поклали квіти до пам’ятника студентам і викладачам, які загинули за незалежність України.

На заході виступали й студенти Інституту культури й мистецтв ПНУ. Їхні виступи Інформатор транслював на нашій фейсбук-сторінці.

Читайте також: Історії прикарпатців, які назавжди залишилися у Небесній Сотні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору