Прикарпатець потрапив у реанімацію обласної клінічної інфекційної лікарні з ботулізмом.
Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.
Чоловік з’їв копчену рибу та м’ясну консерву домашнього приготування. Зараз він перебуває під наглядом медиків.
Цього року це вже другий випадок ботулізму в області.
Ботулізм – важке захворювання, яке виникає через вживання продуктів, де є мікробний токсин – ботулінум. Призводить до важких уражень нервової системи, змін в роботі серця та судин, слабкості м’язів, порушення зору, ковтання.
Найчастіше людина підхоплює ботулізм, коли вживає гриби домашнього консервування, копчену або в’ялену рибу, м’ясо, бобові консерви. Наявність у продуктах ботулотоксину визначити неможливо, бо він не має кольору, смаку та запаху.
Хвороба виникає за добу після вживання зараженої їжі. При виникненню симптомів слід негайно звернутися до лікарі.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com