Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

24 лютого рік тому: франківці діляться своїми спогадами | опитування

Сьогодні, 24 лютого, всі українці згадують одну з найтемніших ночей у їхньому житті. Минулого року цього дня росія почала повномасштабний наступ на Україну. Сьогодні ми продовжуємо боротися та відвойовувати загарбані ворогом території.

Розповідає Інформатор.

Цей рік змінив життя багатьох українців. Хтось виїхав за кордон, хтось покинув своє рідне місто через прихід туди окупантів, хтось вступив у лави ЗСУ, хтось став волонтером, хтось почав розмовляти українською, хтось повністю змінив свої погляди, а когось, на жаль, вже немає в живих, бо віддав своє життя за майбутнє України.

Ми відчували ненависть, відчували розпач, сум, страх, нерозуміння та біль, але водночас ми стали сильнішими, ми зміцнили свою віру, ми об’єдналися та стали рідними одне одному. Франківцям важко було згадувати своє 24 лютого 2022 року, але вони все ж поділилися спогадами минулорічної давності.

“Проснулися від вибухів, почали вдягати дітей і виїжджати з міста”, – згадує Ольга.

“Мабуть, як і більшість з нас, проснувся від вибухів. Далі почав в інтернеті читати, виступ путіна та все інше…”, – розповів Владислав.

Франківці кажуть, що через новини розуміли ймовірність повномасштабної війни, але все ж сподівалися на краще:

“Я готувалася, я знала, я вірила, я розумію, що це за нація. Про те, що буде війна, я знала з 2014 року”, – ділиться пані Наталя.

Більше про 24 лютого минулого року мешканців нашого міста дивіться у відео:

Дивіться також: 23 лютого у спогадах франківців | опитування

Анастасія Стецькович

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору