Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблих на війні Героїв

Сьогодні, 24 лютого, в річницю повномасштабного вторгнення в Івано-Франківську провели захід “Свічка пам’яті”, щоб вшанувати пам’ять всіх загиблих.

Пише Інформатор.

Захід, присвячений вшануванню пам’яті Героїв, відбувся у Підземному Переході “Ваґабундо”. Учасники акції читали вірші, розповідали свої історії про війну, виконували пісні та молилися за Україну та її захисників. Наприкінці “Свічки пам’яті” священник оголосив промову до людей. Завершили захід гімном України.

Заступник міського голови Олександр Левицький розповів:

“Так часто є, що саме важкі часи роблять людей сильними. Україні знадобилося стати перед смертю і загибеллю для того, щоб ми зрозуміли, що злочинець і окупант допоміг нашій нації з’єднатися. Насправді не зло, загроза і трагедія нас об’єднали, а любов, жертовність і готовність уболівати, жити та боротися за Україну. Всі ті, хто своїм життям заплатили за кожного з нас, це дуже важливо”.

Він також закликав українців за кордоном звертатися до людей, щоб посилювати підтримку до України, адже саме так можна впливати на уряди інших держав.

Представниця молодіжної ради Івано-Франківської громади Софія Піндус зазначила, що зараз багато чого залежить від молоді, вона рухає світ.

“Я пам’ятаю, що з перших днів війни приходили дуже різні люди. Прибігали діти 12 років і питали, чим можуть допомогти. Приходив дід приблизно 90 років і каже мені: “Внучко, не дури, запиши мене у війська”. Ми готові були йти стояти, незалежно скільки нам років, в якому ми статусі, готові були йти всі”, – згадує про початок війни в Івано-Франківську Софія.

Захід провели, щоб згадати всіх тих Героїв, завдяки яким ми маємо можливість продовжувати жити далі. Тож дякуємо їм і пам’ятаймо ціну кожної нашої ранкової кави!

Читайте також: Війна в деталях: у Франківську презентували виставку до річниці повномасштабного вторгнення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору