Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Медичної освіти не маю і до війни медицину не практикував”: військовий медик про свою роботу

Старший бойовий медик роти вогневої підтримки 76 окремого батальйону Михайло з позивним Грек родом з Надвірнянського району. На початку повномасштабної війни він був в Ірпені й бачив, як розгортались події. Михайло відразу повернувся у Надвірну, відправив родину за кордон, а сам пішов до військкомату і вступив до лав територіальної оборони, щоб захищати Україну від ворога.

Пише Інформатор із посиланням на 102 окрему бригаду Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини

До війни Михайло займався будівельним бізнесом: працював у Бельгії 8 років, потім переїхав до Києва, мав свої будівельні бригади.

Курс медичної підготовки Михайло пройшов вже в ТРО, до того із медициною не мав нічого спільного. Каже, що отримав достатньо знань, щоб надавати першу допомогу й доправляти поранених до шпиталю. Завдання Михайла – витягнути пораненого з зони бойового зіткнення, зупинити кровотечу, надати первинну медичну допомогу та якнайшвидше доправити до евакуаційного центру, де пораненим замаються вже професійні лікарі. Аптечками та іншим медичним обладнанням бойові медики повністю укомплектовані, бійці також мають при собі аптечки відмінної якості. В розпорядженні Михайла є автомобіль швидкої допомоги. “Головне – не боятись. Лізти, хлопців витягувати – і все”, – каже він.

Багато поранених було в перші тижні 2023 року, коли ворог пішов у наступ: багато кульових поранень, контузій, шокових станів, але найбільше осколкових. За його словами, за цей період було біля 26 поранень, 6 з яких – контузії. Нажаль, одного побратима не вдалось врятувати. Але всі інші успішно пройшли курс лікування, реабілітації і майже всі уже повернулись назад у стрій.

Бійцям Михайло радить бути уважними, не висовуватись зайвий раз з окопів, слухати “прильоти” ворожої артилерії і вчасно ховатись від снарядів.

У підрозділі сформувався надзвичайно дружній колектив. Незважаючи на те, що бійці уже по 7-8 місяців на передовій і їм дуже хочеться побачити рідних, вони всі мають бажання і надалі захищати Україну. Також Михайло каже, що проблеми завжди є і будуть, але вони другорядні й не заважають бійцям виконувати завдання. Всі питання обговорюються всередині підрозділу й вирішуються на місці.

“Я був майже у всьому світі, а в Україні – “нормально” ніде”, – коли завершиться війна, Михайло в першу чергу хоче здійснити подорож разом зі своєї сім’єю та об’їздити всю Україну, побачити всі визначні місця.

Читайте також: В Україні більше не буде графіків вимкнень світла, якщо росія знову не атакує — міністр енергетики

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору