Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Довірилися шахраям та позбулися 120 тисяч гривень: як крадуть гроші у прикарпатців

Мешканець Тлумаччини взяв слухавку від “працівника банку”. Той запропонував прикарпатцю перевипустити кредитну картку і переконав його перерахувати 18 000 гривень зі своєї карти на вказаний аферистами рахунок. Чоловік зробив це і лишився 18 000 гривень. 

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу поліції області.

Жінка з Олешківської ТГ ткаож постраждала від аферистів за аналогічною схемою. Вона відправила реквізити своїх банківських рахунків та коди через повідомлення, які приходили їй на мобільний телефон від “псевдобанкірів”. Таким чином, у прикарпатки вкрали 74 тисячі гривень.

Останній випадок стався з 55-річною мешканкою Косівщини. Шахраї зателефонували до неї і повідомили, що з рахунку жінки намагаються зняти гроші. Для того, аби цього не сталося, необхідно переказати 23 000 гривень на “безпечний рахунок”. Прикарпатка виконала прохання і втратила кошти.

Поліція Прикарпаття просить усіх мешканців нашої області дотримуватися декілько правил безпеки в інтернеті:

  • Не перераховуйте гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах.
  • Завжди перевіряйте адресу сайту.
  • Не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки.
  • Читайте відгуки про товар і продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших
  • Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.
  • Зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки.

Якщо ж ви потрапили у пастку шахраїв, то одразу ж телефонуйте на спецлінію «102».

До теми: Викрала гроші та золото: прикарпатці загрожує 8 років в’язниці за пограбування односельчанки.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору