Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Цьогоріч з обласного бюджету виділили більше грошей на допомогу військовим та їхнім сім’ям

Цього року, щоб забезпечити соціальний захист ветеранів війни та їхніх сімей, виділено в два рази більше коштів, ніж було в 2022 році.

Пише Інформатор.

Сьогодні на нараді в Івано-Франківській ОВА виступив начальник департаменту соціальної політики Володимир Лемчак, який розповів, що події з 2014 року зумовили значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Виникла необхідність в збільшенні додаткових соціальних гарантій для людей, які беруть чи брали участь в захисті незалежності України.

У 2022 році за рахунок коштів держбюджету в санаторіях пройшли лікування 56 постраждалих учасників Революції гідності, учасників АТО та членів сімей загиблих на загальну суму 887 тисяч 800 гривень. Також минулого року 258 членів сімей загиблих отримали матеріальну допомогу на загальну суму 10 млн 25 тисяч 900 грн.

Володимир Лемчак зазначив, що станом на сьогодні діють нормативно-правові акти, впроваджені Урядом та Верховною Радою, щодо забезпечення матеріальної допомоги постраждалим від війни та їхнім сім’ям. Однак цього не достатньо.

“Тому в області діє програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції гідності, осіб, які перебувають у складі добровольчих формувань, беруть чи брали участь у бойових дій, починаючи з 20 лютого 2014 року. Ця програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні. В обласному бюджеті в 2022 році на виконання цієї програми було виділено суму 17 млн 442 тисячі гривень”, – повідомив Володимир Лемчак.

Для виконання заходів з даної програми в 2023 році з обласного бюджету виділили 35 млн 825 тисяч 400 гривень. Щоб надати компенсації постраждалим від війни та їхнім сім’ям, в усіх районах області діють місцеві програми. Загалом на виконання таких програм у 2022 році було профінансовано 72 млн 700 тисяч гривень. Найбільше коштів виділили в Івано-Франківському районі (31 млн 300 тисяч гривень), Калуському районі (19 млн 300 тисяч гривень) та Надвірнянському районі (15 млн гривень).

Читайте також: Франківці отримають допомогу від міста: кого це стосується

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору