Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Медики Коломийщини від початку року отримали лише 3000 грн

Медики Коломийщини скаржаться на затримку зарплати. Коштів не виплачують майже на 2 місяці.

Повідомляє Інформатор.

У НСЗУ пояснили, що затримка виплат заробітних плат медикам сталась через бюрократичні процедури. Йдеться про схвалення бюджетного паспорту у Кабінеті Міністрів, потім документ чекав схвалення у Міністерстві фінансів затверджують.

Зараз кошти на зарплати передані на оплату в казначейство, і найближчим часом надійдуть на рахунки закладів охорони здоров’я.

Все гарно пояснили, лиш не пояснили, як може людина прожити за 2 місяці 3 тис грн, не говорячи про те, чи матиме вона шанс утримувати дітей на такі доходи.

Генеральний директор Центральної районної лікарні Андрій Кошкін підтвердив, що проблема є і не лише на рівні Коломийського району, така ситуація у більшості областей України.

На його переконання затримка сталась через те, що процедуру затвердження бюджетного паспорта варта було розпочати не в січні, а заздалегідь.

“Ми кожен день дзвонимо у НСЗУ щодо зарплат медикам. Як тільки кошти надійдуть, наші лікарі та медперсонал отримають свої зарплати у повному обсязі”, – пояснює Андрій Кошкін.

Також очікується зміни у самій системі нарахування, тепер лікарі будуть отримувати зарплатню залежно від коефіцієнту, де враховуватимуть у категорію, і навантеження. Тим часом лікарі первинної медицини отримали зарплатню вчасно.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору