Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

В ОВА розповіли, в якому випадку держслужбовці можуть отримати подарунки

Сьогодні, 28 лютого, в приміщенні Івано-Франківської облдержадміністрації відбулася нарада, де розглянули питання протидії корупції.

Розповідає Інформатор.

Як повідомила завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Ольга Ханенків, подарунки держслужбовці можуть отримати, якщо ті відповідають загальним уявленням про гостинність та не перевищують один прожитковий мінімум. А загальна вартість таких подарунків не перевищує двох прожиткових мінімумів протягом року. Зараз прожитковий мінімум становить 2684 грн. Кожного року цей мінімум встановлює держава.

Обмеження не стосуються, якщо подарунки даруються близькими особами, або в разі загальнодержавних знижок чи призів. В разі перевищення вартості подарунку, на держслужбовця складається протокол та конфіскується подарунок, а якщо ситуація повторюється протягом року — обмежується робота держслужбовця до 1 року на певній посаді.

“Тому на всі ці моменти треба звертати увагу та консультуватися перед тим, як отримати подарунок. Стаття 24 Закону про запобігання корупції визначає запобігання одержанню неправомірної вигоди подарунка та поводженні з ним. Тобто алгоритм дій такий: необхідно відмовитися, за можливості ідентифікувати особу, яка зробила таку пропозицію, залучити свідків і повідомити свого керівника або спеціально повноважені органи в сфері протидії корупції”, — зазначає Ольга Ханенків.

Окрім цього, відповідальність передбачена за те, якщо держслужбовець займається іншою оплачуваною діяльністю, окрім наукової, медичної, інструкторської та суддівської практики. За таке порушення складається штраф і накладається протокол.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору