Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Американські колеги будуть допомагати з розвитком громад Франківщини – сьогодні підписали меморандум

Сьогодні, 3 березня, в Івано-Франківській ОВА був підписаний меморандум про співпрацю з Програмою Агенства США “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE). В рамках програми передбачена допомога громадам області в умовах війни.

Пише Інформатор.

Це вже відбудеться друга фаза Програми, на яку цьогоріч планують виділити майже 9,5 млн доларів. Американські колеги будуть працювати з 79 громадами, 60 громад будуть отримувати комплексну підтримку, 65 – екстрену, також підтримають 11 тимчасово окупованих громад

У попередній фазі “DOBRE” підтримала 76 проектів в 11 громад Франківщини. Кожна громада сама розставляла пріоритети. Відтак, було придбано трактор і навісне обладнання, апарат УЗД, меблі та облаштування місць для переселенців, екскаватор, оптична техніка, спортивні та ігрові майданчики тощо. Тоді обов’язковою умовою стала співпраця громад з Програмою, тож вони також долучилися коштами (27 млн гривень).

Заступник керівника Програми “DOBRE” Максим Бурдавіцин зазначає:

“Якщо до війни ми концентрувались на підтримці реформи децентралізації та розвитку громад, то зараз у нас нові виклики: перемога України і подолання наслідків війни. Тому пріоритетом діяльності буде допомога громадам долати наслідки війни”.

Меморандум про співпрацю підписали керівник Програми Брайан Кемпл, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

До теми: Дипломатична місія “Три моря” допомагатиме створювати реабілітаційні центри для військових на Прикарпатті.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору