Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Професії, що найбільше цікавлять роботодавців | Державна служба зайнятості про ситуацію на ринку

Від початку цього року роботодавці звернулися до центрів зайнятості з наявністю 2,4 тисяч вакансій. Найбільше шукають працівників у сфері торгівлі та послуг.

Розповідає Інформатор.

Така ж ситуація була і в 2022 році, коли в 22 % вакансій шукали працівників сфери торгівлі та послуг. Серед них потребували продавців, кухарів, охоронців, барменів і офіціантів, санітарок, покоївок тощо.

Затребуваними були робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (20%) і кваліфіковані робітники з інструментом (13%). Також популярні — представники найпростіших професій. До прикладу, прибиральники, вантажники підсобні робітники, пакувальники. Окрім них, фахівці з досвідом роботи (бухгалтери, медсестри, вихователі) та професіонали (фармацевти, вихователі дитсадків, вчителі в школах, держслужбовці). А ще керівники та менеджери і робітники сільського та лісового господарств.

Відтак, за 2022 рік центри зайнятості запропонували 14,9 тисяч вакансій. За січень-лютий 2023 року статистика затребуваних фахівців майже не відрізняється. Наразі найбільш поширені вакансії такі:

·    працівники сфери торгівлі та послуг (24);

·    кваліфіковані робітники з інструментом (15%);

·    робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (14%);

·    фахівці (12%);

·    професіонали (11%);

·    представники найпростіших професій (8%);

·    технічні службовці (7%);

·    керівники, менеджери (6%);

·    кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств (3%).

Щодо робітників з інструментом, роботодавці шукали швачок, пекарів, слюсарів з ремонту колісних транспортних виробів та робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків, а також трактористів, водіїв, операторів котельнь.

Також досить затребуваними були кваліфіковані робітники з інструментом (швачки, пекарі, слюсарі-ремонтники, слюсарі з ремонту колісних транспортних виробів, робітники з комплексного обслуговування й ремонту будинків) та робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водії автотранспортних засобів, трактористи, оператори котельні, водії навантажувача).

Серед найпростіших професій роботодавці найбільше потребували підсобних робітників, прибиральників, кухонних робітників, робітників з благоустрою, укладальників-пакувальників, двірників, а серед технічних службовців — адміністраторів, касирів торговельного залу, адміністраторів (господарів) залу, касирів (на підприємстві, в установі, організації).

Про ці та інші вакансії, ми повідомляємо щопонеділка на нашому сайті. Список вакансій на початку тижня дивіться в матеріалі: Кого шукають роботодавці в Івано-Франківську.

Більше запропонованих спеціальностей можна переглянути на сайті Державного центру зайнятості.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору