Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Запечена скумбрія | рецепт тижня

Смачно, легко, швидко — а що ще треба? Саме така страва підійде і на святковий, і на пісний стіл.

Тож Інформатор готує.

Підготуємо всі продукти. Для приготування знадобиться:

  • Рибка скумбрія — 1
  • Лимон — 1
  • Цибулина — 1
  • Олія
  • Сіль, перець
  • Фольга для запікання

Перед приготуванням духовку розігрійте приблизно до 200°.

Рибу почистіть від плавців й витягніть нутрощі, витріть паперовим рушником та поріжте, але не до кінця. Робіть надрізи вертикально так, щоб перерізати кісточки й можна було туди вкласти лимон і цибулю.

Також підготуйте лимончик і цибульку та наріжте їх півкільцями.

А далі застеляємо фольгу на деко й робимо маленькі бортики, щоб увесь сік не витік.

Викладаємо майже всю цибулю, зверху кладемо нашу рибку. Поливаємо олією, але не дуже багато. Солимо й змащуємо рибу всередині. Але солі теж давайте не багато. Всередину риби покладіть 2-3 шматочки лимона та в надрізи теж. Також смачно, якщо вичавити з лимону трішки соку та полити все зверху. Решту лимону можна покласти під рибу.

Посипаємо чорним меленим перцем і накриваємо фольгою так, щоб рибу взагалі не було видно й цибулю теж.

Потім ставимо усе в духовку на 40 хвилин. Температуру зменшуємо до 180°.

За 15 хвилин до повної готовності розгортаємо на рибці фольгу, щоб вона краще запеклась і з’явилась рум’яна скоринка.

Усім смачного! Зберігайте та готуйте на здоров’я.

Валентина Вінковська

Читайте також: Печінкові оладки з начинкою | рецепт тижня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору