Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На передовій загинув Герой України з Прикарпаття Дмитро Коцюбайло

Сьогодні, 7 березня, на фронті загинув наймолодший Герой України Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі”. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, що на Донеччині.

З сумом повідомляє Інформатор, покликаючись на Президента України Володимира Зеленського.

“Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України”, – повідомив Президент України під час відеозвернення.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянське, яке знаходиться неподалік Галича. Воював з 2014-го року. У 21 рік він став наймолодшим командиром 1-ї штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Боровся у битвах за Карлівку, Піски та Саур-Могилу.

У 2014-му уламок снаряда поранив воїну обличчя. Він розірвав бійцеві губу та вибив зуб. Інший уламок перебив ключицю і пошкодив ребра. Тоді медикам вдалося вилікувати бійця.

Захисник України отримав звання Героя у грудні 2021 року. «Золоту Зірку» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України йому вручав президент Володимир Зеленський.

30 листопада 2021 року отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України зі врученням “Золотої Зірки”.

Інформатор висловлює щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна пам’ять герою!

Читайте також: В Івано-Франківську відбудеться прощання з загиблим Героєм Миколою Жовкевичем.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору