Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Від рук інтернет-аферистів майже на 100 тисяч грн постраждало четверо прикарпатців

Поліція Прикарпаття застерігає жителів від шахраїв. З рахунків краян зникли чималі суми, деякі з них були віддані через надмірну довірливість.

Розповідає Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Перший випадок шахрайства стався на Косівщині. До правоохоронців звернувся місцевий житель, який виставив на одному з сайтів оголошення про продаж  дитячого столика.

До нього зателефонував невідомий, сказав, що хоче купити столик і готовий перерахувати гроші. Але для цього продавцю треба було перейти за посиланням і вказати свої реквізити. Відтак, з рахунків потерпілого були списані 43 тисячі гривень.

Ще одна афера сталася на Калущині, де житель побачив дуже вигідну пропозицію продажу газового котла. Він переказав передплату 15600 грн. на рахунок зловмисника. Останній на зв’язок більше не виходив.

Мешканка Косівщини на сайті створила оголошення про продаж взуття. З жінкою зв’язався потенційний покупець та запропонував здійснити передоплату за товар. Для оформлення доставки їй необхідно було внести в інтернет-посиланні  дані банківського рахунку. Жінка так і зробила. Через що втратила близько 15 тисяч гривень.

Від рук шахраїв потерпіла й жителька Коломиї. До неї зателефонував псевдобанкір та, війшовши в довіру, дізнався реквізити її банківського рахунку. Як наслідок з рахунку заявниці зникло 20 000 гривень.

Поліція закликає нікому не передавати свої особисті та банківські дані і бути обачними в інтернеті.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору