Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Нацбанк ліквідував АТ “АЙБОКС БАНК”: причина

НБУ планує відкликати банківську ліцензію в АТ “АЙБОКС БАНК”. Зі вчорашнього дня, 7 березня, його ліквідовано. Що сталося?

Інформатор розкаже деталі.

Як повідомили у НБУ, таке рішення ухвалили через те, що банк систематично порушував норми законодавства. Він не дотримувався вимог у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

 “Кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, – написали у пресслужбі.

Також додали, що акціонерами Банку є Володимир Дробот, який володіє 73,92% акцій, та Альона Шевцова, яка володіє 24,98% акцій.

До слова, це також забороняє роботи й терміналів IBOX. Один з українських банків, який використовував ці термінали для поповнення користувачами банківських карток, попросив їх використовувати інші канали поповнення.

Читайте також: У Верховній Раді запропонували відбирати авто п’яних водіїв на потреби ЗСУ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору