Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи пам’ятають мешканці Івано-Франківська вірші Тараса Шевченка | опитування

Сьогодні, 9 березня, в Україні відзначають 209-річницю з дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка. Знають його чи не всі українці, а ось скільки франківців пам’ятають поезію Кобзаря — ми вирішили дізнатися сьогодні.

Пише Інформатор.

Ще зі шкільних років відомо, що Тарас Шевченко народився на Черкащині, писав вірші, малював, був у засланні, помер у досить молодому віці та став відомим своєю творчістю не тільки в Україні, а й за кордоном (більше фактів з біографії можна знайти у відкритих ресурсах в інтернеті). Митець відіграв величезну роль у розвитку української літератури, а його рядки з поезій називають пророчими.

Зараз, у час війни та боротьби з агресією рф, Тарас Шевченко знову набув популярності. З ним роблять мерч, цитують його вірші, в Івано-Франківську навіть є мурал поета з джавеліном. Про це більше читайте на сайті:

Будинок на вулиці Коновальця тепер з Шевченком.

Тож ми вирішили дізнатися чи пам’ятають мешканці Івано-Франківська вірші Тараса Шевченка. Однією з найпопулярніших поезій стала “Мені тринадцятий минало” та “Заповіт”. Але, на наш подив, багато франківців забули рядки з віршів поета. Втім, намагалися пригадати його творчість. Про це більше дивіться у відео:

Читайте також: Святкуєте чи ні? | опитування франківців щодо 8 Березня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору