Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Пам’ятаємо і шануємо вас”: у Івано-Франківську провели дійство до Дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 9 березня, у бібліотеці ІФНМУ провели захід в честь Дня народження та вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

Пише Інформатор.

На дійство завітали студенти та частина колективу медичного університету. Також були присутні й почесні гості, серед яких були викладачі, та декани університетів міста.

“Починаються тремтіння в руках, коли слухаєш слова Тараса Григоровича. Ми ще раз переконуємося в тому, що це, мабуть, єдиний геній нашого народу, який передбачав на століття те що буде”, – сказав ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко.

Студентство ВНЗ читати вірші Шевченка. Зокрема прозвучав й уривок із поеми “Сон”, вірш “Розрита могила” та “На панщині пшеницю жали”.

Також читали й “Думи мої, думи мої…”, “Тече вода в синє море” та “Кохайтеся, чорнобриві”.

Не оминули й вірші, які поклали на музику. “Бандуристе орле сизий” прозвучала у виконанні однієї із студенток ВИШу.

Професорка й українська письменниця Ольга Деркачова також була присутня на події. Вона додала, що рік повномасштабного вторгнення показав, що можна знищити українські школи, пам’ятники Кобзаря:

“Але не можна знищити в нас Шевченкове слово”.

Також письменниця пригадала й про експедицію Шевченка. Тоді Тарас Григорович був першим художником, який побував на Аральскому морі.

“Що буде, якщо ми будемо по-справжньому читати Шевченка? Розглянемо Кобзар, листування. Відкриття не завжди зручні. Та якби ж ми вчилися свого часу…”, – мовила професорка.

До теми: Відзначення річниці з дня народження Шевченка та боротьби українців: в Івано-Франківську презентували виставку.

Артем Тригуб

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору