Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Суд задовольнив скаргу громади ПЦУ щодо храму на Довженка

Сьогодні, 9 березня, суд задовольнив скаргу громади ПЦУ про те, щоби відкрити кримінальну справу за привласнення чужого майна: приміщення храму на вулиці Довженка.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Раніше громада вирішила повністю перейти від московського патріархату до Православної церкви України. Вони оформили право власності на всю будівлю й землю на вулиці Довженка. Зараз триває судовий спір, щоб громада ПЦУ могла повноцінно здійснювати своє право на служіння саме на вулиці Довженка.

Якщо було б сприяння держави, то це можна було б зробити набагато швидше. На жаль, сьогодні законодавець не передбачив іншого способу, окрім того, щоб відстоювати інтереси у суді. Нагадаю, що таку ж довгу боротьбу ми мали і з приміщенням на вул. Чорновола, 6. Довгі 4 роки громада відстоювала право повернення у власність колишнього дитсадка, яке довгий час окуповували московські прислужники“, – пише міський голова.

Читайте також: У Франківську мешканці виступили проти “московського попа”У Франківську мешканці виступили проти “московського попа”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору