Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Рожнятівщині чоловікові, який побив бабусю, призначили іспитовий термін

Страшна історія сталась минулого року на Рожнятівщині, у селі Нижній Струтин. Кілька днів тому відбувся суд, проте чоловіка вирішили не ізольовувати.

Розповідає Інформатор Калуш, покликаючись на вирок суду.

3 жовтня обвинувачений побив свою бабусю, через що вона отримала закриту черепно-лицеву травму із забоєм головного мозку, а також переломи носа та п’ятьох ребер. Причина виявилась доволі буденною — чоловік назбирав грибів біля хати з наміром продати їх та пішов до магазину, де вживав алкоголь. По поверненню додому він застав свою бабусю, яка чистила ці самі гриби. Це його розізлило, і він накинувся на літню жінку. У суді жінка претензій не висувала, а обставини кримінального провадження не оспорювала.

Оскільки чоловік визнав себе винним за ст. 122 КК (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), суд призначив йому покарання у вигляді 2 років ув’язнення. Проте вже на підставі ст. 75 КК суд встановив іспитовий строк в 1 рік.

Його виправлення можливе без ізоляції від суспільства, що відповідає загальним вимогам призначення покарання. При цьому суд вважає, що таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого, буде цілком відповідати тяжкості вчиненого злочину, особі винного“, — пишуть у суді.

Читайте також: Прикарпатський інтернет-провайдер судиться із “Укрпоштою” за понад 900 тисяч гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору