Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті зафіксували новий випадок сказу

На Косівщині зафіксували сказ у безпритульної собаки. Вона захворіла на території Яблунівської селищної громади.

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу Косівської районної військової адміністрації.

Захворювання виявили за допомогою лабораторного дослідження. Через нього на територію, де інфікувалася собака, наклали карантинні обмеження та зараз займаються ліквідацією сказу.

“В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції”, – повідомили у пресслужбі.

Також додали й поради, завдяки яким ви не захворієте на цю хворобу:

  • Не підходьте до диких тварин, які вас не лякаються, до зовнішньо нездорової кішки або собаки. Хвора тварина частіше не агресивна, квола, напівпаралізована.
  • Уникайте будь-яких контактів з бродячими та дикими тваринами, навіть тими, що у даний момент не мають ознак захворювання, інфіковані тварини виділяють вірус, тобто стають заразними на 7-8 днів раніше до появи перших клінічних симптомів (кволість, агресивна поведінка, слинотеча).
  • Не намагайтеся зловити тварин. Не гладьте їх, не беріть в руки. Слідкуйте за дітьми, розкажіть їм про небезпеку сказу.
  • При укусі, контакті з потенційно або очевидно хворою твариною уражене місце необхідно негайно інтенсивно промити з милом, обробити перекисом водню, йодом або зеленкою та якомога швидше звернутись до лікаря, бажано в найближчий травмпункт. Кровотечу з рани не зупиняйте, разом з кров’ю вимивається вірус сказу.

Бережіть себе!

Читайте також: На Франківщині виявили сказ у собаки. В населеному пункті – карантин.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору