Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Де ти?”: біля Франківського Драмтеатру вшанували роковини трагедії в Маріуполі

Сьогодні, 16 березня, у Франківську відбулась акція пам’яті до дня, коли війська рф скинули авіабомбу на Маріупольський Драмтеатр.

Пише Інформатор.

Акцію влаштував центр підтримки переселенців “ЯМаріуполь”. Ольга Крохмальова, керівниця центру розповідає, що мета цієї акції – вшанувати загиблих під час трагедії в Маріупольському Драмтеатрі. У театрі люди знайшли прихисток – станом на 16 березня 2022 року там було близько тисячі осіб. Тоді місто вже було заблоковане й маріупольці шукали прихистку хоча б десь, каже вона.

Перед Драмтеатром був напис “ДЕТИ”, щоби дати зрозуміти, що всередині перебувають мирні люди, проте ворога це не зупинило. Наразі неможливо визначити точну кількість жертв, бо росіяни знесли саму будівлю.

“Ми вважаємо, що цей день показав справжню жорстокість того, що відбувається. Війна не скінчилась. Про неї, можливо, зараз менше кажуть, бо є моральна втома, але вона йде, вона триває, і якщо на драмтеатри не скидають авіабомби, це не значить, що щось стало краще. Вона продовжується і вона така жорстока, як і рік тому”, – каже Ольга Крохмальова.

Сьогодні у восьми містах, де є велика спільнота переселенців і можливість безпечно зібратися, проводять такі акції. У Франківську на неї прийшли як маріупольці, так і небайдужі містяни. Під час події керівниця центру “ЯМаріуполь” також згадала, що багато людей досі не знають про долю своїх близьких, які були в Драмтеатрі – так російське “Дети” перетворюється в “Де ти?”.

Біля Франківського Драмтеатру загиблих вшанували хвилиною мовчання. Також всі охочі мали можливість запалити лампадку

До теми: Уряд запустив онлайн-платформу, щоб допомогти постраждалим від війни українцям.

Юлія Равлюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору