Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У селі Радча вирівнюють дороги щебенем

Комунальники “Муніципальної дорожньої компанії” вже кілька днів щебенять найгірші сільські дороги Івано-Франківської територіальної громади. В селі Радча взялися за віддалені вулиці, де найважче проїхати. 

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Цей вид робіт називається профілювання щебенево-гравійних доріг з нового матеріалу. В даному випадку ми додаємо фракції 20-40. Звичайно, що це не капітальні роботи. Але для забезпечення більш-менш задовільного проїзду, цього достатньо“, — каже директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко.

За словами старости села Тараса Борина, планували вирівняти більше тридцяти проблемних вулиць села. Наразі відремонтують 13 тих, які в найгіршому стані. Зокрема йдеться про віддалені вулиці села. Востаннє подібні роботи тут проводили понад 10 років тому. Оскільки приміське село росте, кількість мешканців збільшується, тому питання покращення дорожнього полотна було нагальним.

З цих 30-ти зробимо зараз 13. Це буде 3 великі вулиці. І будемо так казати і 10 малих вулиць. Зробили вулицю Чорновола, вона має майже 1000 метрів, і зробили вулицю Франка, яка має 900 метрів. Це буде вулиця Нова і також буде мати 900 метрів. Повністю прощебенили, порівняли грейдером. І це вже основа під асфальтування“, — розповідає Тарас Борин.

Наразі в Радчі вже защебенили вулиці Тичини, Лесі Українки та Довбуша. Для цього комунальникам щодня необхідно 500 тон щебню фракції 20-40. Працює грейдер, екскаватор-навантажувач та 5 вантажівок. Міський голова обіцяє впорядкувати всі села громади. Так, дороги вже вирівняли в Чукалівці та Чернієві.

Розпочали з таких робіт, які можемо в такі погодні умови. Але ми цього року плануємо близько 50-ти доріг зробити в асфальті, тому розпочали роботи з благоустрою, тому до Великодніх свят отако згрубше зробити по всіх селах. Вже Чукалівка, Черніїв, зараз Радча, всі села отримають допомогу від міста щодо щебеніння, а також деякі міські вулиці, які ми ще не можемо собі дозволити заасфальтувати. Але ще раз наголошую, ми близько 50-ти вулиць плануємо цього року зробити“, — каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Роботи в Радчі триватимуть до 5 днів, після чого комунальники почуть працювати в іншому селі.

Читайте також: Руслан Марцінків доручив замінити або повністю забрати мішки з піском на пам’ятниках Франківська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору