Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кожен може бути бійцем | військовий Мирон Дмитрик зустрівся зі студентами в УКД

Сьогодні, 17 березня, в Університеті Короля Данила військовий Мирон Дмитрик зустрівся зі студентами.

Інформатор розповідає, як пройшла зустріч.

Мирон Дмитрик – франківець, офіцер ЗСУ, заступник командира штабу, боєць у 102 окремій бригаді територіальної оборони ім. полковника Дмитра Вітовського.

“Якби не громадяни України, якби не волонтери, я б напевне перед вами не стояв. У Франківську, на жаль, теж війна. Ви повинні воювати по-різному. Не вестися на провокації, не розповсюджувати неперевірену інформацію”, – звернувся до присутній Мирон Дмитрик.

Військовий каже, що це неправда, що на війні немає депутатів чи чиновників. Сам він був радником міського голови і міг відсидіти, але…

“24 лютого я подзвонив товаришу, і ми поїхали скуповуватися по господарських магазинах. До вечора зрозумів, що я не можу більше волонтерити і треба брати в руки автомат”, – каже воїн.

Також він розповів, що війна зараз доволі технологічна. Військові наносять удари ворогу, навіть до нього не наближаючись. Тобто не всі, кого призивають, попадають в окопи. На 1 солдата в окопі припадає 5-6, які його забезпечують. Також є різні методи служби в армії. Будь-хто може бути корисним.

Мирон Дмитрик закликав долучатися до різних зборів.

“Люди і далі відсилають шкарпетки, бусами – мівіну. Ми вдячні, але кошти, які на це пішли, могли піти на дрони чи колеса. Перед тим, як вислати, треба спитати у підрозділів. Не витрачати на ресурси, яких непотрібно”, – акцентує військовий.

“Ми закінчуємося морально, нас потрібно змінювати. Нам треба людей, які вміють рахувати, набирати текст. Необов’язково служити всім, але готуватися, особливо чоловікам, треба. Нам ще до перемоги сапати і сапати. Але чим більше ви будете допомагати … тим буде легше. Кожен з вас може бути бійцем, починаючи з фесйбуку та тіктоку”, – сказав на завершення воїн.

Мирон Дмитрик наступного разу пообіцяв приїхати з реплікою бойового прапора. Якщо слухачі виконають його настанови.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору