Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Живопис, графіка та дизайн макетів: у Франківську відкрили виставку картин студентів і викладачів

Сьогодні, 17 березня, у фортечній галереї “Бастіон” відкрили колективну виставку робіт викладачів і їхніх студентів, де представлені картини у стилі живопису, графіки, а також дизайн макетів.

Пише Інформатор.

На виставці представлені 89 робіт, які створювали студенти та викладачі кафедри дизайну університету Короля Данила. Умовно виставка поділяється на три частини, які розмістили на трьох стінах галереї. Перша частина – студентські роботи, створені під керівництвом викладачів кафедри. Друга – картини викладачки Галини Кухар, на створення яких її надихнула українська культура.

“Українська культура завжди надихає. Особливо, коли приходиш до певного віку, сильно починають надихати дитинство та спогади. Я росла в бабусі на Рогатинщині і весь цикл свят, які є впродовж року, – вони завжди для мене яскраво забарвлені. Тому я не намагалася передати щось нове в мистецтві. Це швидше картини, що стилізовані під дитячі відчуття та емоції, які тоді переживала”, – каже пані Галина.

Третя частина робіт – абстракція. Завідувачка кафедри Ірина Матоліч запевняє, що у всіх сучасних офісах замість класичних пейзажів, натюрмортів чи портретів будуть абстракційні роботи, в яких художник виливає свої емоції та почуття на полотно.


Ірина Матоліч також додає: “Сьогодні зовнішнє та внутрішнє середовища неможливі без роботи графічного дизайнера. Ми це бачимо скрізь. До прикладу, упаковки в магазині, що мають велике значення при виборі товару. Також газети, журнали, етикетки, листи, марки. Коли йдемо по вулиці, то бачимо білборди, вивіски магазинів, установ, організацій. Навіть міський транспорт, який їздить постійно попри нас, всі ті об’єкти і тексти, що розташовані на ньому, – це теж робота графічного дизайнера. Щоб стати сьогодні успішним графічним дизайнером, насамперед потрібно пройти добрий вишкіл дисциплін як теоретичного, так і практичного значення”.

Світлини з відкриття виставки дивіться нижче:

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору