Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До Франківська привезли допомогу з Польщі вартістю в 27 000 доларів

Сьогодні, 18 березня, польська благодійна організація Rotary club Poznan привезла до Івано-Франківська гуманітарну допомогу для медиків. Її вартість склала 27 000 доларів.

Розповідає Інформатор.

Польські волонтери передали до обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф спеціальне приладдя. Зокрема, до Франківська приїхало кілька портативних УЗД, манекени й тренажери для відпрацювання навичок реанімаційних заходів, рюкзаки для надання першої медичної допомоги.

Президент Rotary club Poznan Войтек Матшинський розповів Інформатору, що на Прикарпатті представники Rotary club вже були. Перший візит був до Коломиї, куди привезли допомогу в медичний центр:

“Там ми познайомилися з Мироном Матейком. Побачили, настільки є великими потреби українського народи не лише на фронті, а й в містах. Ми як клуб “Ротарі”, розуміємо, що треба допомагати усім людям. Ми зібрали кошти, аби допомогти вашій медичній структурі і спочатку придбали медичний реанімобіль. У минулому році ми вам його передали і сподіваємося, що він вам служить і робить добру роботу. А тепер разом із колегами зі США (Rotary club Michigan) зібрали певні кошти і привезли обладнання для навчання і проведення різних медичних заходів”, – додав Войтек Матшинський.

Директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської державної адміністрації Мирон Матейко додав, що така допомога є дуже важливою для нашої громади:

“Любимо, поважаємо і завжди чекаємо. Яку ви справу робите в Україні! Те, що ви допомагаєте на лише у медицині, за це низький уклін”.

Інформатор також дякує за допомогу нашим друзям полякам.

Читайте також: З Франківська для військових вирушили чотири автівки.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору