Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Комунальні підприємства Івано-Франківська: хто робить місто комфортним

“Івано-Франківськ — місто для життя”— ці слова є частиною бренду нашого міста. Проте справді зручним і гарним його роблять численні комунальні служби. Сьогоднішній день — чудова нагода поговорити про них, адже саме 19 березня в Україні відзначають День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. 

Розповідає Інформатор.

“Благоустрій” — комунальне підприємство, працівники якого прибирають вулиці міста, зокрема “сірі зони ” (міжбудинкові проїзди). Засноване в 2018 році. На фейсбук-сторінці підприємства можна знайти фото-звіти зі щоденних прибирань різних районів Івано-Франківська.

“Полігон ТПВ” — комунальне підприємство, яке відповідає за утилізацію сміття у Франківську, а також за стерилізацію безпритульних собак. На сайті “Полігону ТПВ” можна прочитати як звіти про роботу підприємства, так і матеріали на кшталт “Чому важливо стерилізувати тварин” чи порад щодо сортування сміття. Тут само ви можете взяти додому собаку — працівники час від часу викладають новини про тварин, для яких шукають господарів.

“Івано-Франківськводоекотехпром” — міський водоканал. Тут забезпечують постачання води для Івано-Франківська, Тисмениці й ще семи приміських сіл. Окрім цього комунальне підприємство обслуговує 5 фонтанів міста, оздоровчий комплекс “Лімниця” та дощову каналізацію.

“Електроавтотранс” — підприємство, яке відповідає за комунальний транспорт у Франківській ТГ. Сьогодні “Електроавтотранс” обслуговує 7 тролейбусних і 20 автобусних маршрутів. Комунальним транспортом можна дістатись як до будь-якого району міста, так і до приміських сіл.

“Комфортний дім” — житлово-комунальна компанія, яка обслуговує житлові будинки нашого міста. “Ми молода команда, яка прагне змін у наданні послуг в сфері житлово-комунального господарства. У нас зовсім інший підхід до вирішення проблемних питань. Забудьте про “відфутболювання”, ми почуємо і побачимо кожного. Зустрінемось з кожним. Нашими спеціалістами та відповідальними особами буде оглянуто усі проблемні ділянки та кутки“, — йдеться на офіційному сайті “Комфортного дому”.

“Муніципальна дорожня компанія” — тут відповідають за вчасний ремонт доріг. У зоні відповідальності підприємства й інші аспекти функціонування дорожнього руху: дорожні знаки, придорожні стовпчики, розмітка.

“Франківськ Арена” — працівники цього комунального підприємства забезпечують функціонування спортивних об’єктів Івано-Франківська. Це як стадіон “Рух”, так і менші стадіони й спортивні майданчики нашої громади. Також спортивний зал “Франківськ Арени” є домашньою ареною для жіночої баскетбольної команди “Франківськ-Прикарпаття”.

“АТП-0928” — підприємство, яке займається збором і вивозом сміття. Окрім Франківська в його підпорядкуванні Тисменицька ОТГ  і приміські села. “Щодня, в тому числі, у вихідні та святкові дні ми робимо свою роботу − вивозимо ТПВ згідно із затвердженим графіком. Щодня на маршрути виходить 29 екіпажів, які здійснюють вивіз ТПВ з контейнерних майданчиків  та з приватного сектору прилеглих сіл, а також збирають сухі  та великогабаритні відходи”, — пишуть на сайті “АТП-0928”.

“Центр розвитку міста та рекреації” — це підприємство займається облаштуванням парків, міського озера й інших територій, де зазвичай прогулюються й відпочивають містяни. Окрім цього “Центр розвитку міста та рекреації” організовує культурні події, фестивалі, ярмарки, а також відповідає за послугу “Шлюб за добу” в міській ратуші.

Інформатор дякує усім працівникам житлово-комунального господарства за їхню працю й щоденний внесок у комфорт Івано-Франківська й громади.

Читайте також: На Прикарпатті проведуть конкурс духовної фотографії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору