Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До 31 березня всі аптеки та медзаклади Франківщини мають підготуватися до відпуску ліків за е-рецептом

Керівники медзакладів та аптек на Прикарпатті мають до 31 березня 2023 року підключитися до національної електронної системи охорони здоровʼя. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу ОДА.

Таким чином пацієнт зможе безперешкодно отримати е-рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці (ЕСОЗ). Наразі близько 1000 медичних та близько 700 аптечних закладів Франківщини вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.

Для реєстрації медичного закладу аптеки чи лікаря-ФОП в ЕСОЗ передусім треба обрати медичну інформаційну систему (МІС) – це спеціальні програмні забезпечення, які розробляються українськими компаніями та забезпечують внесення даних в ЕСОЗ. Перелік медичних інформаційних систем та алгоритм реєстрації – на сайті системи.

Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ. В умовах воєнного стану рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання паперових рецептурних бланків.

До теми: Із квітня рецептурні ліки продаватимуть лише за електронним рецептом — МОЗ України.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору