Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

СБУ в Івано-Франківській області повідомила підозру полоненому бойовику, який воював на Луганщині

У полон наші ЗСУ взяли заступника командира роти ворожих військ. СБУ оголосила йому підозру.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ Прикарпаття.

Служба безпеки встановила, що уродженець Слов’яносербського району добровільно мобілізувався 20 лютого напередодні вторгнення. Отримав посаду заступника командира 1 роти 248 піхотного батальйону 4 окремої бригади так званої “народної міліції “ЛНР”.

21 лютого вночі зі своїм підрозділом він перетнув лінію розмежування через Сіверський Донець та зайняв позиції на підконтрольній території в лісі неподалік села Довге Алчевського району Луганщини.
Після початку повномасштабного вторгнення воював в районі Лобачевого, Гречишкиного, Новоохтирки.

Взяли бойовика у полон на околицях селища Метьолкіне Сєвєродонецького району в травні 2022 року. З’ясувалося, що він також воював проти України з квітня 2015 року до жовтня 2017 року в складі 2 мотострілецького батальйону 4 окремої мотострілецької бригади т.зв. “народної міліції “ЛНР”. Спочатку був кулеметником, а потім отримав посаду командира 1 взводу 4 роти та звання “лейтенант”.

Тепер злочинцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ арештувала майно охоронця Януковича на 50 млн – у переліку готель у Буковелі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору