Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сьогодні, 361 рік тому, вперше офіційно згадали наше місто та дозволили в ньому проводити торги

Сьогодні, 21 березня, 361 рік тому з’явилась перша офіційна згадка про наше місто. Це був дозвіл на торгівлю, який надав польський король Ян Казимир.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Туристично-інформаційний центр Івано-Франківськ.

На той час наше місто називалось Станиславів. А ярмаки, які тоді дозволили проводити, були на рівні зі Львовом та Варшавою. Відбувалися вони тричі на рік (у день св. Станислава, на свято апостола Андрія і на день народження Найсвятішої Діви Марії).

Тривав кожен такий ярмарок 4 тижні, розпочинався та завершувався ратушним дзвоном. Зараз в місті також проводяться ярмарки та продажі, наразі Івано-Франківськ чекає на великий передвеликодній ярмарок.

До слова, назву “Станиславів” отримало наше місто в 1662 році на честь сина Андрія Потоцького, галицького старости Станислава. З приходом радянської влади в 1939 році місто було перейменоване на Станіслав.

З нагоди 300-річчя з часу заснування міста Станислав перейменували на Івано-Франківськ на честь видатного письменника Івана Франка, який часто тут бував. До сьогодні наше місто носить назву “Івано-Франківськ”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору