Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Стрибала на скакалці “перед очима” бабці: як департамент освіти та науки відреагував на скандал у соцмережах

На днях соцмережами поширилося відео дівчинки Лізи, яка стрибала на скакалці біля будинку. Поблизу неї на лавку присіла бабця, мешканка будинку, та почала проганяти дівчинку і обзивати її.

Розповідає Інформатор.

19-річна франківка Ліза стрибала на скакалці, коли збоку на лавку сіла бабця і сказала, щоб дівчина йшла на стадіон і “не махала тією скакалкою їй перед очима”. Ліза намагалася відповісти, що вона перша прийшла на це місце і також має право знаходитися там, оскільки проживає поблизу. Натомість літня жінка назвала дівчинку “соплячкою” та “паршивим г*вном”.

Після цієї ситуації в соцмережах навіть виник флеш-моб, де дівчинку підтримували, стрибаючи на скакалці. Сьогодні Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради прокоментував ситуацію:

“Ми дуже поважаємо Лізу, яка відстоювала свою позицію до останнього та не перейшла на особисті образи. Це свідчить про вихованість та свідомість нашої молоді. Саме таким й хотілося б бачити наше прийдешнє покоління Але й звернулися б до тих, хто агресивно коментував дії старенької. Ні в якому разі не захищаємо її спілкування з дівчинкою. Та ми не знаємо яка ситуація у цієї жінки, люди такими стають не від доброго життя. Зараз всі на нервах через новини та ситуацію на фронтах. Якби у неї була щаслива старість, вона точно реагувала б інакше.

Відверто, агресію виправдати не можна в жодному випадку. Хотілося б, щоб у такий непростий час серед людей було більше взаєморозуміння. Та трохи більше поваги. З обох сторін”.

До слова, департамент зазначив, що заклад, в якому навчається Ліза, не є закладом громади.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору