Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Прикарпатські ліцеї придбали однаковий шкільний автобус із різницею в 110 тисяч гривень

Яблуницький ліцей в Івано-Франківській області замовив у ТОВ “Люмікар” шкільний автобус за 2,85 млн грн. Два інші ліцеї Прикарпаття купили такі самі автобуси майже на 110 тисяч гривень дешевше, про що стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Повідомляє Інформатор із посиланням на медіа Наші Гроші.

У лютому три ліцеї Івано-Франківської області оголосили відкриті торги з особливостями, щоби придбати шкільні автобуси.

Два коломийські ліцеї №4 ім. Сергія Лисенка та №9 оцінили попередню вартість автобусів у 2,75 млн грн. Яблуницький ліцей Поляницької сільської ради встановив вищий ціновий поріг – 2,9 млн грн.

Попри різницю в ціні ліцеї описали ідентичні характеристики бажаного транспорту: технічна специфікація на усіх трьох закупівлях повторювалася слово в слово.

Ліцеям був потрібен автобус на мінімум 28 пасажирських місць, з механічною коробкою передач, моторесурсом двигуна не менше 500 тис. км та кондиціонером. Також майбутній підрядник мав забезпечити замовника необхідними оригінальними запчастинами на весь гарантійний термін експлуатації – це 100 тис. км пробігу.

На всі три закупівлі прийшов один і той самий постачальник  – ТОВ “Люмікар”. Ліцеям запропонували один із найпопулярніших шкільних автобусів – Ataman 093S2 виробництва АТ “Черкаський автобус”, але за різною ціною. Для коломийських ліцеїв автобус коштував по 2,74 млн грн, а Яблунівському ліцею він обійдеться у 2,85 млн грн.

Закупівлею Яблунівського ліцею зацікавилось Управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області, хоча причин початку моніторингу наразі не назвали.

ТОВ “Люмікар” засноване у 2019 році. Єдиним власником та керівником товариства є Олексій Генін. Згідно з інформацією аналітичного порталу Clarity-project.info, компанія підписала 45 договорів на 327,4 млн грн.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору