Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Лікувала франківців і прославляла “руський мір”: проросійську агітаторку затримали у Франківську

Кіберфахівці СБУ нашої області викрили і затримали жінку, якій дуже подобається “рускій мір”, угрупування “Вагнер” тощо. Тепер їй загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу СБ в Івано-Франківській області.

63-річна франківка була лікаркою за професією. У забороненій мережі “Однокласники” вони поширювала дописи. В них розповідала, що російська агресивна війна є визвольною, а наша держава та західні партнери обвинувачувалися у «бойових діях проти мирного населення».

“Антиукраїнська агітаторка вважала “класним” вбивство росіянами українських захисників та обіцянку Кадирова “спалювати шайтанів”. Вона вболівала за угруповання «Вагнера», захоплювалася терористами Захарченко та Павловим”, – розповіли у пресслужбі.

Працівники СБУ проводили обшук, під час якого жінка намагалася знищити свій телефон із доказовою базою. Однак слідчі зібрали достатньо доказів із такими діями прикарпатки.

Їй оголосили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Особу затримали відповідно до ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України.

Викриття зловмисниці проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: Франківцеві, який організовував п’яні вечірки, оголосили підозру в зґвалтуванні.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору