Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Це може пришвидшити нашу перемогу: в Україні ухвалили постанову про розвиток БПЛА в Україні

Сьогодні, 24 березня, уряд нашої країни ухвалив постанову. Вона зможе прискорити створення та постачання вітчизняних дронів на фронт і створить умови для розвитку українських виробників.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Він повідомив, що у межах Координаційного штабу з виготовлення дронів керівництво країни попрацювало з усіма українськими виробниками БПЛА та зібрали їхні проблеми і те, що заважає розвиватися:

“Сьогоднішнє рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу — пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт”.

Він також додав, що ця постанова змінює підхід до такого бізнесу з боку нашої країни:

“Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги — 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%”

Чекаємо на дію цієї постанови.

Читайте також: Поки що без змін: що з тарифами на електроенергію в Україні?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору