Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську вшанували пам’ять В‘ячеслава Чорновола до річниці його смерті

Сьогодні, 24 березня, в Івано-Франківську відбулося вшанування пам’яті українського політика та громадського діяча В‘ячеслава Чорновола, який загинув 24 роки тому.

Пише Інформатор.

Захід відбувся біля пам’ятника В‘ячеслава Чорновола. Подію розпочали виконанням гімну. Потім біля пам’ятника провели молебень і покладання квітів.

Як це було, дивіться у нашій онлайн-трансляції на фейсбуці.

Народна депутатка Оксана Савчук каже:

“Ми зустрічаємось тут щороку за покликом серця, щоб віддати шану людині, яка була проукраїнським політиком, патріотом, яким на той момент було непросто бути. Тоді в парламенті треба було думати, як то зберегти українську суть. Зараз, на жаль, паралелі простежуються. Але завжди незмінним і стійким залишається український патріотичний народ, а змінними – політики. Чорновіл на той момент міг тільки думати про люстрацію, декомунізацію та інше. А зараз ми це вже бачимо”.

В’ячеслав Чорновіл –  український політик, громадський діяч, публіцист, політичний в’язень радянського союзу. Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року. Започаткував національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів. Був кандидатом у Президенти України на виборах 1991 року.

25 березня 1999 року він загинув за нез’ясованих обставин в автокатастрофі під Борисполем.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору