Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фільм про визволення Ірпеня з’явився в інтернеті: де можна подивитися

28 березня буде рік, як наша армія звільнила місто Ірпінь. Воно знаходиться на Київщині. Це місто стримало ворога на шляху до столиці і отримало статус “Ірпінь – місто-Герой”.

Повідомляє Інформатор.

Фільм має назву “Форпост Ірпінь”. У ньому зображені кадри, внаслідок яких було зруйновано 70% соціальної та житлової інфраструктури Ірпеня.

Основою фільму стали відеоматеріали, зняті на мобільні телефони безпосередніми учасниками подій лютого-березня 2022 року. Кадри фільмували ЗСУ, воїни територіальної оборони, лікарі, волонтери та цивільні жителі, які евакуювалися.

Сюжет зроблений на основі книги “Битва за Ірпінь” Петра Щербини. Він був продюсером та керівником авторської групи фільму до річниці визволення міста.

За словами керівника проєкту та продюсера фільму Петра Щербини, “Форпост Ірпінь” – це шана героїзму загиблих бійців героїчної територіальної оборони Ірпеня, які ціною свого життя не пропустили ворога до столиці України.

“Авторський колектив висловлює вдячність всім Героям, родинам загиблих, ветеранам боїв, бійцям та волонтерам, зусиллями яких було стримано російських агресорів. Дякую кожному, хто працював над фільмом, і кожному, чиї відеоматеріали були використані для підготовки фільму. Висловлюємо особливу вдячність товариству “Відважних” та його засновникам Володимиру Карплюку і Володимиру Співаку, за сприяння яких вийшов фільм. Окрема подяка Ірпінському міському голові Олександру Маркушину, героїзм якого став прикладом турботи мера про своє місто”, – наголосив Петро Щербина.

До авторського колективу фільму також увійшли журналісти місцевого Інформаційного агентства ITV Людмила Лозова, Володимир Пономаренко та Кирило Сміян.

Переглянути фільм можна за посиланням.

Читайте також: У Верховині показали фільм, який зняли за допомогою квадрокоптерів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору