Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Їдуть на підтримку ЗСУ: в Івано-Франківську проходить автопробіг для жінок

Сьогодні, 25 березня, в Івано-Франківську проходить автодень “НаколесаХ”. 15 учасниць змагаються на своїх автівках за перше місце.

Пише Інформатор.

Автопробіг проходить на стоянці торгового центру “Арсен”. Організували захід “Кав’ярня 4.5.0”, Прикарпатський автомобільний клуб, громадська організація “Дружина воїна” та Департамент молодіжної політики та спорту.

Разом з автопробігом проходить благодійний ярмарок, виручені кошти з якого підуть на підтримку ЗСУ.

Волонтерка та керівниця громадської організації “Дружина воїна” Тетяна Фреїшин розповідає, що ідея створити щось схоже виникла ще минулого року, але 24 лютого все змінило. Зараз всі заходи проводять на підтримку армії, тож вирішили втілити ідею проведення автопробігу для жінок і ярмарку, участь в якому взяли волонтерки організації. Продають випічку, саморобні вироби, патріотичну символіку, кераміку тощо.

На виручені кошти хочуть купити набір різних автомобільних ключів для 67 бригади і гайкоключ, який допоможе в заміні колес, для 80 бригади.

“При організації заходу був закладений пункт отримати жінкам емоції від керування. Деякі з них лише цього року сіли за кермо. Це також можливість побути в колі спілкування жінок, які кермують”, – коментує Тетяна Фреїшин.

Тренувальні заїзди розпочались о 10:00. О 12:00 стартували кваліфікаційні заїзди, відповідно до яких учасниці мають проїхати якомога швидше три дистанції. Тоді серед них оберуть переможця.

Учасниця Оксана Бєлова розповідає, що почала їздити, коли їй було 30 років. До цього їздила на “автоматі”, але сьогодні вирішила згадати кермування на механічній коробці.

Федосюк Юлія після заїзду каже, що дуже задоволена.

“Пів року буквально за кермом, думала, що раніше ніколи не сяду знову за кермо через аварію, яка колись була. Проте війна, волонтерство – зручно мати авто під рукою. Тому швидко пройшла курси, придбала авто і навчилася їздити. В подібному заході участь беру вперше”.

Захід наразі триває, результати будуть оголошені пізніше.

Читайте також: Мав 12 кг медалей і непросту долю: історія Миколи Татевосяна.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору