Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перемогли в Чемпіонаті України: у Франківську нагородили баскетбольну команду “Франківськ-Прикарпаття”

Сьогодні, 27 березня, в Івано-Франківську нагородили баскетбольну команду “Франківськ-Прикарпаття”. Наші дівчата завоювали перемогу у Чемпіонаті України з баскетболу, вигравши усі 22 матчі.

Розповідає Інформатор.

У приміщенні міської ради зібралася уся команда разом із тренером Юрієм Процюком. Він розповів, що у Чемпіонаті взяло участь 12 команд. Це рекордна кількість за всі сезони:

“Наша команда вперше стала чемпіоном України у баскетболі. Ми також і перемогли у чемпіонаті Україні з баскетболу 3 на 3, юнацькому та молодіжному також. Дівчата забрали усі нагороди в Українському баскетболі, які тільки можна. Також ми серйозно показали себе й на Європейському чемпіонаті. У нас були яскраві перемоги, які дали можливість грати у фіналі чотирьох

На жаль, нам не вистачило досвіду у боротьбі з іншими командами. За це приношу свої вибачення. Але це досвід, і ми як команда “Франківськ-Прикарпаття” намагатимемося виступити на Єврокубку. Ставитимемо завдання для себе – завоювати медалі на Чемпіонаті Європи”.

Тренер команди також додав, що цього року дівчата виступатимуть у світовій лізі баскетболу 3 на 3:

“Це спільний проект з нашим містом. Ці змагання дуже важливі, бо на них здобуватимуться очки, які дадуть можливість потрапити на Олімпійські Ігри. І наша країна отримає шанс приймати наступні Олімпійські ігри”.

Юрій Процюк поділився, що зараз команда 10 днів відпочиватиме. А потім розпочне тренування.

Капітан команди Христина Філевич каже, що усі гравці переживають за кожну гру. Для деяких гравчинь це була перша перемога у Чемпіонаті України:

“Цей рік для нас був дуже важливим. Ми намагалися підтримати одне одного. Хочу подякувати нашому тренеру, який зміг зберегти команду і нашим гравцям, які привели нас до перемоги”.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що попри повномасштабне вторгнення ворога на територію країни, команда збереглася і показує хороші результати:

“Найголовніше, що нам вдалося примножити славу нашої області. Хочу подякувати усьому тренерському складові і нашим захисникам. Бо завдяки їхнім зусиллям сезон відбувся, як і баскетбольний чемпіонат. Ще раз вітаю”.

Він також нагородив гравчинь й тренера команди.

Інформатор приєднується до привітань і бажає нашим спортсменкам завоювати перемоги у Чемпіонати Європи з баскетболу. Віримо у вас!

Нагору