Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рада оборони дозволила пересування аграрної техніки після комендантської | ситуація на прикарпатських полях

На Прикарпатті хочуть змінити комендантську годину

На Прикарпатті триває посівна кампанія. Наразі проводяться різні заходи, щоб збільшити площі посівної та майбутній врожай.

Пише Інформатор.

Сьогодні на нараді директорка департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Алла Хамчич розповіла, що основна частина сходів озими перебуває у доброму та задовільному стані. В нашій області під озиму зайнято 74,7 тисяч га, в тому числі під зерновими 52,8 тисяч гектарів. У сільськогосподарських підприємствах взято в оранку майже 60 тисяч гектарів, що дало змогу оперативно розпочати посів ярих культур. Їх посіяли на площі майже 5 тисяч гектарів.

Першими посівну розпочали на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині. Зараз посів триває майже на всій території Прикарпаття, де склались сприятливі умови для роботи в полі.

“Дотримання оптимальних термінів сівби є запорукою отримання добрих врожаїв. Тому Рада оборони надала дозвіл на пересування техніки в комендантську годину”, – каже Алла Хамчич.

До слова, читайте: На Прикарпатті скоротили комендантську годину

Цьогоріч посівна площа сільськогосподарських культур прогнозується на рівні 390 тисяч, що на 1,5 більше, ніж минулого року. Під зернові віддадуть 37% площі, під технічні – 29%, картопля і овочі – 18%, кормові культури – 16%. Крім цього, очікується збільшення посівів сої, картоплі та овочів.

Збільшення посівів планується за рахунок тих земель, які наразі не обробляються.

Читайте також: На Прикарпатті розпочали посівну кампанію — планують посів на 1,5 тисяч га більше, ніж торік

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору