Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Ще один прихильник “руського мира”: СБУ знайшла агітатора у Львові

СБУ нашої області знайшла ще одного пропагандиста, який підтримував російську агресію в нашій країні. 

Розповідає Інформатор.

Пенсіонер зі Львова – уродженець рф та колишній радянський військовий. Він публікував дописи в соціальних мережах, в яких підтримував путіна, війська загарбників та росії.

“Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо. При цьому, з-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, половина була вигаданою, а другу половину вчиняла саме російська армія”, – повідомили у пресслужбі.

Працівники СБУ провели обшук в оселі чоловіка. В нього забрали ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди.

Пенсіонеру повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.
  • ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття злочину проводила Івано-Франківська СБУ, досудове розслідування здійснює СБУ в Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: Підвісив власну собаку – отримав кримінальне провадження: подробиці.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору