Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

З Івано-Франківська вигнали московський патріархат – церква на Довженка перейшла до ПЦУ

Сьогодні. 28 березня, в храмі Різдва Христового на вулиці Довженка відбувся мітинг, щоб вигнати представників московського патріархату з Івано-Франківська.

Пише Інформатор.

Під храмом на сходах зібралися віряни упц (мп). На противагу їм прийшли небайдужі франківці, які вимагали вигнати представників упц. Скандували фрази “Геть московського попа”, “Чемодан-вокзал-росія” та інші.

Напередодні ворота до храму заварили невідомі, щоб мітингувальники не могли зайти на територію храму. Але їх вдалося вибити.

Відтак, представників московського патріархату вигнали з храму на Довженка. До слова, вони винесли більшість речей із своєї резиденції, дорогоцінні речі та навіть продукти з холодильника.

Мітинг був доволі мирний, але без сутичок не обійшлося. Зокрема, в церкві розпилили газ, від чого в людей почався кашель.

Однак, представників упц (мп) все ж вигнали з храму на Довженка. Міський голова приніс ікону Божої Матері Станиславівської священникам ПЦУ і додав, що вона буде потрібною, адже більшість розікрали, коли тікали з церкви. Тож Івано-Франківська область стала першою, що “очистилась” від московського патріархату. До слова, сьогодні храм Різдва Христового є власністю громади Православної церкви України. Громада офіційно зареєстрована і має право власності на ці приміщення. Всі правові документи дають право на служіння тут Православній церкві України.

Тепер усіх охочих вірян запрошують на службу до храму в четвер о 15:00. Як усе відбувалося – дивіться на нашій фейсбук-сторінці.

До теми: У Франківську мешканці виступили проти “московського попа”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору