Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Івано-Франківська СБУ оголосила про підозру колаборантці, яка допомагала організувати псевдореферендум на Запоріжжі

СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка раніше працювала на кандидата від ОПЗЖ на Запоріжжі.

Пише Інформатор із посиланням на управління СБУ в Івано-Франківській області.

33-річна мешканка Запорізької області раніше готувала виборчу кампанію для кандидата від партії “ОПЗЖ”, а після окупації Михайлівки відкрито підтримала прихід загарбників і почала співпрацювати з ними.

За даними СБУ, жінка стала “правою рукою” місцевого гауляйтера В’ячеслава Бедняка. Вона займалася розселенням військовослужбовців рф у Михайлівці, брала участь в організованих окупаційною адміністрацією мітингах.

Слідчі з’ясували, що під час підготовки референдуму про приєднання Запоріжжя до рф колаборантка очолила незаконну дільничну комісію в Михайлівці.

Жінка агітувала місцевих мешканців брати участь у фейковому голосуванні. Для російських пропагандистів вона записала відео з підтримкою незаконного плебісциту, в якому обізвала українців “нацистами”.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте також: На Прикарпатті мешканець Бучі прославляв армію росії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору