Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Смаколиків поїли, показ мод влаштували та й кошти на благодійність зібрали: як минув ярмарок в Яремче?

Нещодавно в Яремче організували благодійний ярмарок. Мета – зібрати кошти на допомогу нашим захисникам. А долучилося до цього ярмарку чимало людей. Що саме там було, читайте у нашому матеріалі.

Розповідає Інформатор.

Одним із приводів для зібрання стала річниця з початку існування сімейної кондитерської “Файна Фамілія”. Започаткували її дві сестри – Оксана й Наталя Пасічні. Як розповіла Інформатору Оксана, за рік існування вони отримали багато різного досвіду та навичок:

“Було важко, було легко. Але була одна спільна ціль – допомагати. Це не змінилося. Також залишилося незмінним й бажання щось робити. Що ми маємо допомагати, постійно рухатися вперед для нашої перемоги і для нас. 

Змінилися наші навички, наш вигляд, солодке, ми змінилися. Бо однією із цілей для нас, окрім допомоги, є ріст”. 

Також дівчина додала, що кондитерська вже зібрала і переказала понад 100 000 грн для військових.

Цього разу дівчатка спекли багато солодощів, які продавала для всіх охочих гостей заходу. Всі кошти спрямовували на благодійність.

Також на ярмарку грали музиканти з гурту “Гуцульська кварта”, для діток влаштували майстер-клас із плетіння стрічками.

Крім цього, на події провели невеличкий показ мод від українського бренду Vereteno. Як розповіла Інформатору власниця бренду Галина, ця виставка була дебютною. На ній була показана весняна колекція бренду:

“Всі наші вироби зроблені у традиційній техніці ткання різних текстур та різновидів. Ми намагаємося популяризувати традиції свого роду та родини. Хочемо передавати їх у маси, аби люди могли доторкнутися до ткацтва”.

На ярмарок завітав і Олексій. Він розповів, що дуже задоволений подією:

“Я знайомий з дівчатками з листопада минулого року. Ми якраз тоді шукали до вечері смаколики і придбали тістечка у них. Я гадаю, що дуже добре, коли відбуваються такі події. Якраз у вихідний день люди можуть прийти поспілкуватися, послухати фольклорну музику, поїсти смачні тістечка”

Інформатор посмакував тістечка, послухав гуцульських музик та трошки познімав це дійство. Відеоматеріал залишаємо для вас, наші любі. Гарного перегляду!

 

Нагору