Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківці сьогодні зібралися на загальноміську Хресну дорогу | фоторепортаж

Сьогодні, 2 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому Cоборі Воскресіння Христового відбулася загальноміська Хресна дорога. Десятки мешканців Івано-Франківська прийшли на молитву.

Розповідає Інформатор.

Моління очолили Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин спільно із Єпископом-помічником Івано-Франківським Владикою Миколою Семенишиним. Упродовж 14 стацій хрест тримали військовослужбовці, правоохоронці, представники Національної гвардії, ДСНС, волонтери, педагоги, лікарі, представники влади, семінаристи, військові капелани та члени родин загиблих на війні Героїв.

На 5 стації священник промовив: “Наша мати Україна впродовж років бичування і наруги також знесилилась (як Ісус Христос – ред.). Їй потрібна допомога, і вона прийшла в особі миролюбивих держав світу, особі її дітей, закатованих українців, військових, медиків, капеланів, рятувальників, працівників комунальних служб тощо. Тим символом і добрим самарянином став наш народ, згуртувавшись у боротьбі. Все починалось з доставки речей, потім готували їжу, доставляли дрова, буржуйки, робили маскувальні сітки, проводили збір коштів для придбання військової амуніції, виготовляли окопні свічки… Кожен із цих символів одного дня почує від Христа: “Усе, що ви зробили для Моїх братів менших, ви і Мені зробили”.

Наприкінці Хресної дороги Митрополит Володимир благословив усіх вірян. Як проходило богослужіння, дивіться нижче:

Частину Хресної дороги дивіться на нашій трансляції у фейсбуці.

Читайте також: Як минуло недільне Богослужіння у храмі на Довженка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору