Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську розпочалася Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізики

Сьогодні, 2 квітня, в Івано-Франківську розпочалася 57 Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізики. Це перша офлайн-олімпіада, яка проходить після 2019 року. 

Пише Інформатор.

Попередня Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізики проходила в Херсоні у 2019 році. Цього року Міністерство освіти знайшло можливість провести три олімпіади в очному режимі: сьогодні відкрили олімпіаду з української мови та літератури у Львові, а завтра розпочнуть олімпіаду з математики в Ужгороді.

Цього року очікується приблизно 120-130 учнів-учасників, хоча зазвичай ця цифра більша: не всі області мали змогу провести відбіркові етапи на Всеукраїнську олімпіаду. В складі журі цьогоріч як доктори й кандидати наук, так і молоді вчені-фізики.

Команда нашої області складається із шести учасників: учні 9, 10 й 11 класів фізико-технічного ліцею, ліцеїв номер 5 та 11, Тустанської гімназії й Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка.

Оскільки дається не так багато задач, всього-навсього п’ять, велика ймовірність того, що чогось ви не будете знати, на чомусь провалитесь і так далі, це доволі страшно, але й цікаво. Я стараюсь відкласти всі переживання на самій олімпіаді. Найстрашніше за кілька хвилин до неї, а на самій олімпіаді ви швидко читаєте задачі й вже трохи видихаєте“, — розповідає Діана Зазубик, учениця 11 класу ліцею номер 5. Минулого року вона стала призеркою Міжнародної олімпіади з фізики. Цьогоріч своїми головними конкурентами вона вважає команди з Києва, Дніпра й Харкова.

Олімпіада триватиме протягом тижня. Учасники змагатимуться у теоретичному й практичному турі: розв’язуватимуть задачі й ставитимуть експерименти. Якщо якийсь із турів перерве повітряна тривога, його анулюють, щоби учні були в рівних умовах.

Читайте також: Франківська ліцеїстка Діана Зазубик здобула найвищі нагороди на олімпіадах

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору