Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Калуські бджілки” передали на фронт власноруч приготовані сухпайки

Волонтери “Калуських бджілок” передали військовим на фронт сухпайки, які самі приготували.

Повідомляє Інформатор з посиланням на міського голову Калуша Андрія Найду.

Тисячі фасованих сухих супів, борщів, каш, виготовленими волонтерами, як вони самі себе назвали – бджілками – відправили на передову. За один день вдавалося розфасувати до 700 пакетів їжі швидкого приготування: супів гречаних, рисових, бульйону (до 200 штук), 196 – каші молочної, 300 – сухого картопляного пюре.

Асортимент страв постійно розширюється, рецептура удосконалюється. Окремо є і для вегетаріанців. Страви назвали так – юшка бойківська, борщ бандерівський, зупа з криївки, крупник западенський, бульба станіславська тощо.

Зараз виробництво сухих страв зменшили,  бо менше запитів. Об’єдналися навколо технічного забезпечення наших бійців. На Великдень готують подарунки – 110 пасок.

Кожний готовий пакетик страви проходить не простий шлях, у нього вкладають душу десятки людей.

“Калуські бджілки” – це Ліля – мати чотирьох дітей (займається організаційними питаннями), Вікторія, в якої теж 4 дітей (розфасовка супів і борщів), Аліса відповідає за енергетичні батончики та на підвезенні продуктів, Наталія та Людмила – за тушкованки, Марія – солодощі (за один раз випікає до 10 медівників).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору